Anderlecht op zoek naar dat tikkeltje geluk in Charleroi: "Schouder of knie, het maakt niet uit..."


Foto: © photonews 03 oktober 2019 14:02

Anderlecht moet met de bibber op het lijf naar Charleroi. Tiende speeldag en een 6 op 30 is mogelijk. "Met die ingesteldheid gaan we niet naar ginder", aldus Hendrik Van Crombrugge. "We moeten ooit eens het geluk aan onze zijde hebben."

Waasland-Beveren heeft er natuurlijk ingehakt, maar de knop is omgedraaid. "Als groep probeer je zo snel mogelijk positief te denken. Dat was deze week niet anders", zegt Van Crombrugge. "Ik heb gretige jongens gezien op training. Ook zij die niet speelden. Er is een goeie sfeer in de groep ondanks de resultaten. Maar we hongerig om beter te doen."

Geen woorden maar daden, zo klonk de boodschap van de fans na zondag. Maar hoe? Want hoe moet je uit die negatieve spiraal geraken? "Dat we met deze ploeg normaal gezien altijd hadden moeten winnen van Waasland-Beveren? Als voetbal zo simpel was... Als de sterkste ploeg altijd wint, is er nog weinig spanning."

"We moeten dat tikkeltje geluk hebben. Dat hebben we nog niet aan onze zijde gehad: ballen op de lat of de paal, net naast... In de positie waarin wij ons bevinden kan dat een groot verschil betekenen. Ons grootste pijnpunt is dat we er de kansen niet inschieten. We hebben genoeg gelijke spelen waarin we altijd hadden moeten winnen."

In die mening wordt hij bijgestaan door zijn spits, Kemar Roofe. "Het geluk moet eens keren. Een bal op de schouder of de knie die binnengaat... En we zijn misschien vertrokken."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.