Duits bondscoach is het beu en zegt waarop het staat: "Hij is onze nummer één richting het EK"

08 oktober 2019 19:14

Duitsland is in de ban van de doelmannen. Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen vechten voor een stekje onder de lat. Ondertussen heeft Joachim Löw een duidelijke keuze gemaakt.

De doelmannenkwestie werd in Duitsland op de spits gedreven. Uli Hoeness (voorzitter van Bayern München, nvdr.) liet zelfs weten dat Der Rekordmeister geen spelers meer zou afstaan aan Die Mannschaft als Manuel Neuer opzij werd geschoven. 

Joachim Löw deed de situatie afkoelen door te stellen dat Manuel Neuer in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland zou spelen, maar dat Marc-André ter Stegen zich kon bewijzen in de oefenpot tegen Argentinië. 

Op de persbabbel naar aanloop van beide interlands werd al snel duidelijk dat de doelman van FC Barcelona niet al te veel hoop moet koesteren. "Ik heb al vaker gezegd dat Neuer in de aanloop naar het EK onze aanvoerder en nummer één is."

Ik heb al vaker gezegd dat Neuer in de aanloop naar het EK onze aanvoerder en nummer één is - Joachim Löw

"Natuurlijk telt de concurrentiestrijd op iedere positie", gaat de bondscoach verder. "Ter Stegen krijgt nu de wedstrijd tegen Argentinië om zich te bewijzen. Dat is toch een tegenstander van naam. Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken."

Bart Vandenbussche

Argentinië \\ Duitsland
 
 
Reacties.