Verheyen verkiest Vanaken boven Verschaeren: "Uit sympathie en omdat hij het gewoon verdient"


Foto: © photonews 12 oktober 2019 13:21

Het wordt een moeilijke oefening voor Roberto Martinez om zijn selectie af te slanken naar 23 man voor het EK. Er zijn al zowat 20 man - als ze fit zijn - zeker van hun plaats. Terwijl hij er nog een stuk of tien achter de hand heeft. Analist Gert Verheyen geeft zijn mening...

Achterin neemt hij, naast Alderweireld, Vertonghen, Kompany en Vermaelen, Mechele mee. "Je neemt die vier weken mee en hij zal geen zever verkopen. Traint hard. Heb je hem nodig, dan speelt hij zijn match. En hij is het gewend om met drie achterin te spelen."

Verschaeren laat hij nu wel nog thuis. Hans Vanaken zou voor hem de betere keuze zijn. "Ik geef toe: uit sympathie", bekent hij in Het Nieuwsblad. "En omdat hij dat ook gewoon verdient. Hans is een heel specifiek type, anders dan de rest. Een passeur, hè. Hij heeft meer maturiteit dan Verschaeren. Martinez vindt de connecties in de groep belangrijk. Tegen San Marino liep het wel lekker tussen ­Hazard, Chadli en Vanaken. En je hebt stabiele jongens nodig als je weken weg bent."

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.