Duitsland moet al zeer vroeg met 10 verder, maar pakt uiteindelijk toch nog de overwinning

13 oktober 2019 22:38

Na de overwinning van Nederland op het veld van Wit-Rusland (1-2) wisten de Duitsers wat hen te doen stond: winnen. De tegenstander was Estland dat voorlopig slechts één puntje wist te pakken.

Duitsland is nog niet helemaal zeker van het EK, maar tijdens deze interlandperiode koos bondscoach Joachim Löw er toch al voor om wat te experimenteren. Op de backs begonnen Klostermann en Halstenberg aan de wedstrijd, Emre Can kreeg een plekje centraal achterin. In de aanval stonden Luca Waldschmidt en Kai Havertz.

Lang duurde het experiment met Emre Can centraal achterin niet want de middenvelder van Juventus kreeg na nauwelijks 18 minuten een rode kaart. Duitsland was nadien toch wat van slag en aan de rust stond het nog 0-0 gelijk. Na de pauze ging het vlotter en onder impuls van Gündogan (0-1 en 0-2) en Timo Werner (0-3) werd er toch met duidelijke cijfers gewonnen. Duitsland staat nu samen met Nederland aan kop in de groep met 15 punten. Noord Ierland volgt op drie stuks en speelt nog thuis tegen Nederland en gaat daarna naar Duitsland. Wit-Rusland en Estland zijn volledig uitgeschakeld.