Bondscoach pareert kritiek op Courtois, die bij Duivels maar één goal slikte: "Resultaten haal je als team"


Foto: © photonews 13 oktober 2019 10:34

Zeven matchen ver in de EK-kwalificatie en Thibaut Courtois moest zich nog maar één keer omdraaien. Bij Real Madrid moet hij dat soms verschillende keren per match doen. Een Kazachse journalist wou wel eens weten hoe dat komt.

Roberto Martinez draaide er zijn hand niet voor om. "In het voetbal haal je resultaat als team, niet als individu", zei hij aan Het Nieuwsblad. Een duidelijke wenk naar de mindere vorm van de Koninklijke in zijn geheel.

Courtois is voor hem de beste van de wereld. “Thibaut was tijdens het WK nog de beste keeper ter wereld, hij zit momenteel aan de top van zijn kunnen en van zijn loopbaan. Voor ons is hij ook altijd al een belangrijke speler geweest, ook naast het terrein. Hij geeft tips aan de jongere spelers, is aanwezig. Real Madrid is begonnen aan een nieuw project, zoiets vergt tijd, het moet bouwen. Dus zal het even duren voor ze echt top presteren. Maar het is slechts een kwestie van tijd vooraleer Courtois ook bij Real schitterende statistieken zal kunnen voorleggen."

België \\ Kazachstan
 
 
 
Reacties.