Twee jaar out sinds 2016, maar Anderlecht-speler knokt opnieuw terug: ze kunnen hem nog nodig hebben

15 oktober 2019 13:23

De zoveelste comeback is in de maak. Andy Najar hoopt tegen december wedstrijdfit te zijn. De Hondurese rechterflank is herbegonnen met de individuele training. Een situatie die hij maar al te goed kent.

Najar blesseerde zich begin juni in een oefeninterland tegen Paraguay. Voor de zoveelste keer moest hij zich in de Anderlechtse ziekenboeg melden met een knieblessure. De spieren en ligamenten van Najar zijn al meerdere keren een probleem geweest. Elke keer moest een operatie soelaas brengen. 

Najar speelde al 164 matchen in de zes jaar dat hij bij Anderlecht zit. Daarin scoorde hij 14 keer en gaf hij 16 assists. Niemand die over zijn kunnen als voetballer twijfelt, maar in de loop der jaren zijn ze bij Anderlecht wel beginnen geloven dat zijn lichaam niet gemaakt is voor de harde profwereld.

Twee jaar afwezig

92, dat is het aantal matchen dat hij in totaal miste op die zes seizoenen. Dat zijn bijna twee volle seizoenen. Sinds 2016 was hij 722 dagen geblesseerd. Dat zijn twee volle jaren... Zijn contract loopt eind dit seizoen af en er is weinig sprake van dat te verlengen.

Maar Anderlecht kan hem waarschijnlijk nog wel gebruiken. De 26-jarige kan depanneren op de rechtsachter en heeft de ervaring die paars-wit op dit moment zo hard nodig heeft. Hijzelf zal zich ook nog in de kijker willen spelen. Want wie wil anders het risico nemen volgende zomer met een speler die zo lang geblesseerd was?

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.