Rode Duivels spelen op het EK nog niet meteen tegen toplanden en nemen het mogelijk weer op tegen Rusland


Foto: © photonews 16 oktober 2019 13:55

In november trekken de Rode Duivels naar Sint-Petersburg om een EK-kwalificatiewedstrijd te spelen tegen Rusland. Op dit moment zou het zelfs best kunnen dat die wedstrijd ook op het EK zal te zien zijn.

Als de Rode Duivels niet twee keer verliezen van Rusland en Cyprus gaan ze als reekshoofd naar het EK volgende zomer. België zit zo bij de beste zes landen (24 op 24) samen met Italië (24 op 24), Engeland (15 op 18), Spanje (20 op 24), Nederland (15 op 18) en Oekraïne (19 op 21). Als de laatste kwalificatiewedstrijden normaal verlopen dan zullen dit ook de reekshoofden blijven. 

Zoals het er nu naar uit ziet weten de Rode Duivels ook al ongeveer tegen welke landen ze zullen spelen op het EK. Dat komt omdat het EK zal gespeeld worden over heel Europa. Elke land dat aan het EK meedoet en het ook helpt organiseren mag twee wedstrijden in eigen land afwerken. Aangezien Italië, Engeland, Spanje en Nederland een speelstad hebben, weten ze dus al in welke poule ze zullen terechtkomen.

Rusland en Denemarken

Groep B is dan de enige mogelijkheid voor de Rode Duivels met Rusland en Denemarken. Rusland is al zeker van het EK en ook Denemarken is bijzonder goed op weg. Het zesde reekshoofd, Oekraïne, heeft net  zoals België ook geen thuisvoordeel, maar mag volgens de reglementen van de UEFA niet in dezelfde groep zitten als Rusland. België zou op die manier toplanden zoals Portugal, Frankrijk en Duitsland die geen reekshoofd zijn ontlopen. 

België
 
 
 
Reacties.