Wanneer valt de beslissing in 1B? Pro League geeft uitleg over speeldag 14 én OHL - Union


Foto: © photonews 06 november 2019 13:59

De wedstrijd OHL - Union werd afgelopen vrijdag definitief gestaakt in het begin van de tweede helft na problemen met de lichten. Hoe moet het nu verder met de afwikkeling in 1B?

Normaal gezien zou de beslissing op 12 november vallen over wat er moet gebeuren met de wedstrijd tussen OH Leuven en Union: herspelen, uitspelen, een forfaitnederlaag voor OH Leuven? 

Enkel als de betrokken clubs er onderling uit zouden komen dat de zaak in kortgeding wordt uitgesproken vanwege hoogdringendheid kon hier nog iets aan veranderen.

Vrijdag gewoon voetbal

Dat deden de clubs echter niet, waardoor de Pro League met een persbericht naar buiten kwam waarin ze aangeven dat de uitspraak wel degelijk gewoon op 12 november zal gebeuren. "De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal zal dit dossier op 12 november, om 13u, behandelen."

Rest de vraag: wat met speeldag 14? De laatste speeldag worden de wedstrijden allemaal op hetzelfde moment gespeeld, net om eventuele beïnvloedingen tegen te gaan. "De wedstrijden van komende speeldag in de Proximus League vinden plaats zoals gepland", klinkt het bij de Pro League.

En Roeselare - Virton?

Pittig detail: op de webstek van de KBVB is er ook nog steeds geen uitslag (0-5) ingevuld voor de match tussen Roeselare en Virton. De West-Vlamingen waren een week failliet verklaard en konden daardoor niet spelen tegen Virton, maar gingen tegen die beslissing in beroep. Ook dat zou eventueel nog een staartje kunnen krijgen.

1e klasse B \\ Virton \\ Roeselare \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
 
Reacties.