Martinez geeft verklaring voor 'verrassing' Cobbaut (en waarom Engels er weer niet bij is)

08 november 2019 12:46

Er zijn er een paar van hun stoel gevallen: Elias Cobbaut is vanuit het niets Rode Duivel geworden. De verdediger van Anderlecht is volgens Roberto Martinez een logische keuze.

Jan Vertonghen is er niet bij en Thomas Vermaelen is onzeker. "Ik had een linksvoetige centrale verdediger nodig", gaf Martinez mee. "Vermaelen moeten we deze week bekijken en beoordelen we nog met zijn Japanse club."

"Cobbaut heeft een heel specifiek profiel. Het EK met de beloften was voor hem cruciaal. Daar heeft hij een stap vooruit gezet. Hij groeit ook bij zijn club. Daarnaast is onze verdediging vrij oud, met allemaal jongens over de 30. Het is tijd om nieuwe jongens te introduceren. Elias krijgt de kans om zich te tonen."

Geen Bjorn Engels dus, die door Martinez steevast links wordt gelaten. "Hij staat er dichtbij, maar op zijn positie hebben we Alderweireld, Boyata, Denayer... De concurrentie is groot. Maar hij heeft een opmerkelijke proces doorgemaakt sinds Griekenland en Frankrijk. Hij heeft zich in sneltempo aangepast aan de Premier League. Hij is nog steeds een optie."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem \\ Aston Villa
 
 
Reacties.