Dennis komt met opvallende reden achter vertrekwens: "Leko maakte het te lastig voor me bij Club Brugge"

12 november 2019 19:28

Emmanuel Dennis schudt tegenwoordig de ene dribbel na de andere uit de benen. Voor hetzelfde geld speelde de aanvaller dit seizoen niet meer in België. "Het klopt dat ik wou vertrekken."

De reden achter die gedachtegang is opvallend. “Ivan Leko maakte het me te lastig voor me”, verrast Dennis in Het Laatste Nieuws. “Al dat lopen. (blaast) Ik was daardoor ook vaak geblesseerd. Het waren bijna allemaal hamstringletsels.”

“Ik begon naar andere competities en andere spelers te kijken”, gaat Dennis verder. “Ik zag hoe zij na een sprint wel de tijd kregen om te recupereren. En dat zij zich wel amuseerden. Neem nu Ajax. Heerlijk. Ik wilde naar een ploeg waar ik die vrijheid ook zou krijgen.”

Neem nu Ajax. Heerlijk. Ik wilde naar een ploeg waar ik die vrijheid ook zou krijgen - Emmanuel Dennis

AS Monaco en Sheffield United klopten op de deur, maar uiteindelijk koos de Nigeriaan toch voor Club Brugge. “Ik hou van Philippe Clement. Het is geen gebrek aan respect, maar normaal kijk ik niet naar de Belgische competitie.”

Engeland of Frankrijk?

“Genk was vorig seizoen de uitzondering”, steekt Dennis nog een extra vogeltje pluimen op de hoed van Clement. “Ik genoot van hun voetbal, van hun manier van spelen, van hun coach die ook bij een achterstand positief bleef,...”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.