Dit is ons Team van de eerste periode in 1B!

15 november 2019 16:27

Tijdens de interlandweek wordt in 1B gewoon nog steeds gevoetbald en begint de tweede periode. Hoog tijd dus om terug te blikken op de eerste periode, met ons team van die eerste periode.

Doel

Zowel Laurent Henkinet als Anthony Moris kregen gedurende de eerste periode meer dan drie nominaties voor ons team van de week. Beiden hadden hier dus gekund, maar we kozen voor de doelman van Virton. 

Verdediging

In de verdediging kiezen we voor een viermansdefensie, met twee man van Westerlo op de flanken: Van den Bogaert en Dewaele deden het heel goed in de eerste periode.

Ook onder meer Vorogovskiy, Soumah en Perdichizzi maakten indruk, maar we kozen centraal voor Schuermans - dé rots in de Leuvense branding - en Holzhauser. Die scoorde vier doelpunten en enkele nominaties als middenvelder, maar is nu ook al twee keer als centrale verdediger genomineerd de laatste weken.

Middenveld

Op het middenveld kunnen we niet naast Casper Nielsen, de sensatie van Union dit seizoen met onder meer vijf goals en een assist - al is het de laatste weken net iets minder. Van Eenoo (3 goals, 1 assist) is de draaischijf van Westerlo, Stelvio Cruz (4 goals) die van Virton en Maertens (5 goals) die van Leuven.

Aanval

Sanyang zorgde vaak voor dreiging bij Lommel en is zo van vitaal belang in de wederopstanding van de Limburgers, terwijl Thomas Henry met zijn acht goals en twee assists veruit de belangrijkste speler is qua statistieken in de eerste periode.

Dat levert dan onderstaand elftal op:

Redactie

1e klasse B \\ Westerlo \\ Virton \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ Luxemburg
 
 
 
Reacties.