Dreigen er problemen voor Manchester City? 'Beroep is niet ontvankelijk verklaard'


Foto: © photonews 15 november 2019 15:11

Manchester City is er niet in geslaagd om het Financial Fair Play-onderzoek te verstoren. Het international sporttribunaal TAS verklaarde het beroep als niet ontvankelijk.

Na onthullingen van Football Leaks in maart vorig jaar kwam er informatie naar buiten dat Man City gesjoemeld zou hebben met sponsorcontracten en dat er betalingen gebeurden aan de manager van een minderjarige speler. Het financiële controle-orgaan CFCB ging vervolgens op onderzoek uit. Het CFCB stuurde intussen zijn bevindingen door naar de interne rechtbank van de UEFA. Man City ging al bij beroep bij het TAS, maar die verklaarden dat beroep als niet ontvankelijk. 

Er dreigen wel wat stevige sancties voor Manchester City dat een jaar uitgesloten kan worden van Europees voetbal. The Citizens werden in 2014 al eens veroordeeld voor inbreuken op de Financial Fair Play. Toen moest de club een boete van 57 miljoen euro betalen waarvan 37 miljoen met uitstel. Bovendien moesten ze in het seizoen 2014-2015 met een beperkte selectie aantreden in de UEFA Champions League. 

Premier League \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.