Voorzitter Lokeren haalt uit naar De Boeck: "Hopelijk beseft hij dat hij over de schreef is gegaan"


Foto: © photonews 18 november 2019 19:21

Glen De Boeck werd zondag ontslagen als coach van Lokeren. Twee uur eerder had hij nog gespeecht op de boekvoorstelling van zijn voorzitter.

“In april zijn we samen aan iets begonnen. Jij wou niet, ik heb je overtuigd. Ik ben blij daarvoor. Blij dat we er samen inzitten", zei De Boeck in een filmpje dat bij Het Laatste Nieuws belandde.

"Maar nu zit jij in een situatie waarbij je emotie en ratio naast mekaar moet leggen. De realiteit van het voetbal is evenwel het scorebord. Daar kijkt iedereen naar. Wat er ook gebeurt, onze vriendschap zal nóóit verdwijnen.”

Lokeren-voorzitter Louis de Vries kan er echter niet om lachen dat dat filmpje openbaar werd gemaakt. “Gisternamiddag stelde ik mijn biografie voor aan familie en vrienden”, aldus de voorzitter tegenover Het Laatste Nieuws.

“Glen was ook uitgenodigd en is gekomen. Plots nam hij de micro en speechte hij, tot mijn verbazing en ontroering. Hij had het over onze band en vriendschap. Goed voorbereid blijkbaar, want hij liet dat filmen door een vriend en bezorgde HLN dat filmpje.”

“Totaal ongepast vind ik dat. Ik heb nu de indruk dat hij die speech gegeven heeft om in de pers te komen. Waarom zou hij dat anders publiek maken? Ik vind het heel leugenachtig en oneerlijk dat hij daar zijn ontslag aan koppelt. Want nu lijk ik iemand die zijn trainer in een vingerknip buiten gooit. Terwijl ik het daar als mens heel moeilijk mee had.”

“Ik was er kapot van. Mijn droefheid is nu echter omgeslagen in boosheid. Dit is heel ongepast. Ja, ik ben een vriend van hem, maar ik heb van in het begin gezegd dat we professionals zijn. Dat de dag dat het niet meer gaat, we afscheid nemen van elkaar. Helaas was dat eerder dan gedacht.”

“Glen voelde zich allicht onaantastbaar omdat ik hier ben door hem, maar hij wist op het moment van die speech héél goed dat het gedaan was. Ik heb hem dat gisterochtend ondubbelzinnig laten weten. Dat is de waarheid. Hopelijk beseft hij dat hij over de schreef is gegaan. Dit was echt niet nodig”, concludeerde de Vries.

--> ZONDER CLUB
 
 
 
Reacties.