Nieuwe coach voor Barcelona volgend seizoen? Catalaanse voorzitter geeft toe op wie hij een oogje heeft


Foto: © photonews 18 november 2019 09:06

Ronald Koeman heeft een clausule in zijn contract staan bij de Nederlandse voetbalbond dat hij naar FC Barcelona kan verhuizen. Dat maakte één van de topmensen van de KNVB zelf bekend en dat werd bevestigd door de technisch directeur van de Catalanen.

Koeman was niet blij dat het nieuws werd uitgebracht en haastte zich om te zeggen dat een vertrek - voorlopig - niet aan de orde is. Maar bij Barcelona heeft huidig trainer Ernesto Valverde een aflopend contract en die heeft nog niet aangegeven te willen doorgaan. 

Eric Abidal, technisch directeur van Barça, liet in El Mundo Deportivo alvast uitschijnen dat er aan Koeman gedacht wordt. "De lijst van potentiële trainers voor Barcelona is zeer kort. Wat Koeman betreft, dat is informatie die algemeen bekend is. Maar het is niet aan hem, het is een beslissing van de club."

Abidal wil verder gaan met Valverde, maar die moet zijn contract wel verlengen. "Valverde is diegene die zegt of dit zijn laatste seizoen zal zijn. We moeten altijd voorbereid zijn", aldus Abidal.

Primera Division \\ Barcelona \\ Nederland \\ Estland
 
 
 
Reacties.