🎥 Waarom tacticus Mourinho in zijn opzet zal slagen bij Tottenham

21 november 2019 17:45

Een opvallende keuze was het die Tottenham maakte met de aanstelling van José Mourinho. Maar ondanks de vele kritiek die de Portugees al te verduren kreeg tijdens zijn carrière was het wel één van de meest succesvolle coaches van zijn generatie. De man die Tottenham opnieuw kan laten winnen.

Sensatie verzekerd. Hoe kan het ook anders met The Special One als nieuwe coach. José Mourinho beloofde de Tottenhamsupporter "echte passie" tijdens de wedstrijden. Al had de Portugese topcoach niet stilgestaan bij wat hij door de jaren heen presteerde.

"Busdriver, move that bus!" was een bekende leuze in het programma Extreme Makeover: Home Edition. Een slogan die Mourinho niet al te graag hoog in hat vaandel draagt. Maar dan moet er meteen ook bij gezegd worden dat de Portugees wél prijzen pakte bij zijn clubs. Met Porto won hij in 2003 het kampioenschap en de UEFA Cup, in 2004 de Champions League en opnieuw de titel door geweldig tactisch voetbal.

Ook bij Chelsea won Mou meteen prijzen. Het voetbal was er niet zoals je van een Portugees zou verwachten, maar de prijzen staan in de prijzenkast. Tot op de dag van vandaag nog steeds het belangrijkste in de voetballerij. Iets wat Mauricio Pochettino niet kon bij de Londenaren.

Toegegeven, hij bracht opnieuw schwung in de ploeg bij de Spurs, maar op de momenten van de waarheid lukte het niet. Net zoals in de verloren Champions League-finale tegen Liverpool. En aangezien Tottenham al meer dan tien jaar geen prijs meer pakte, was de tijd rijp voor Daniel Levy om daar verandering in te brengen. 

Wie er goed zal bij varen bij de keuze voor Mourinho, zullen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn. Aan verdedigers geen gebrek. Maar ook twee Belgen en laat daar Mourinho nu toevallig een grote fan van zijn. Marouane Fellaini kende zijn beste jaren bij Manchester United onder Mourinho. De beuker op het middenveld in de topwedstrijden. Ook Romelu Lukaku had hun onderlinge relatie opnieuw leven in geblazen nadat Big Rom in 2013 nog een penalty miste in de UEFA Super Cup. De druppel die de emmer van Mourinho deed overlopen met Lukaku bij Chelsea.

Maar de Special One zal nu opnieuw zijn stempel drukken op die andere Londense club. Een stempel die waarschijnlijk op het resultaat zal liggen en daarom niet meer Spurs-gericht zal zijn. Wil Tottenham snel weer meedoen voor de titel(s) dan moet het stijlbreuk plegen en richten op het resultaat. En dat weet ook het bestuur.

Waarom zou dat niet lukken met de voetballende spelers die onder Pochettino furore maakten? En Mourinho is ook een manager waar de spelers van weten dat ze niet met hem moeten sollen. Een speciale man, die een club opnieuw speciaal kan maken. De naam van de club weer op de Engelse titelkaart zetten.

Dante Bellon

Premier League \\ Tottenham
 
 
Reacties.