Lokonga gelooft nog steeds in play-off 1: "Ik heb vertrouwen in de ploeg"


Foto: © photonews 24 november 2019 20:31

Wie Anderlecht zondagnamiddag zag spelen, gaat zich waarschijnlijk net als wij afvragen of deze ploeg echt zijn plaats heeft in play-off 1. Saai, zonder inzet, zonder diepgang... Als speler heb je dan weinig te vertellen na de wedstrijd.

Anderlecht stuurde Sambi Lokonga naar de pers, waarschijnlijk omdat het één van de enigen was die nog iets probeerde. "In de eerste helft had ik het ook moeilijk hoor", gaf hij eerlijk toe. "Kortrijk hield de ruimtes klein en zette goed pressing. In de tweede kreeg ik meer ruimte en probeerde ik openingen te zoeken."

Als die al gevonden werden, werden de kansen ook vakkundig de nek omgewrongen. Dit gaat moeilijk worden om zo play-off 1 te halen. "Ik geloof er nog altijd in", kon Lokonga uiteraard niets anders zeggen. "Ik heb vertrouwen in mezelf en in de ploeg. We moeten er blijven in geloven, dat is het belangrijkste."

Kayembe? Spijtig, dat verdient hij niet

Zijn partner op het middenveld kreeg zelfs een fluitconcert over zich. "Dat het publiek zich tegen Edo keerde? Heel spijtig, want hij heeft toch goeie wedstrijden gespeeld. Vandaag was het misschien wat minder, maar dat verdiende hij niet."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.