De Condé over de mindere vorm van Bongonda: "Privéomstandigheden hebben hem parten gespeeld"

27 november 2019 10:23

KRC Genk brak deze zomer een record door 7 miljoen euro neer te tellen voor Theo Bongonda: de duurste transfer tussen twee Belgische clubs. Er werd veel van hem verwacht bij de landskampioen, maar voorlopig is de kwieke winger een schim van de speler die hij bij Zulte Waregem was.

Zijn statistieken liegen er niet om: dit jaar een goal en een assist tegenover acht goals en tien assists in de reguliere competitie vorig jaar. Dat komt deels door een gemiste voorbereiding en een delicate rugblessure. Maar er was nog meer aan de hand.

"Ik heb maandag lang met hem gesproken. Privéomstandigheden hebben Bongonda parten gespeeld", vertrouwde technisch directeur Dimitri de Condé toe aan Het Belang van Limburg. "Maar er is niemand die aan zijn kwaliteiten twijfelt."

Toch hoopt men bij de landskampioen dat Bongonda snel weer de oude is. "We moeten ervoor zorgen dat hij opnieuw energie uitstraalt op en naast het veld en daar moet het nieuwe elan onder Hannes Wolf hem bij helpen. Daar moet hij vol voor gaan", besloot De Condé.

Johan Walckiers

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.