Vanhamel matchwinnaar voor Beerschot: "Snel bijgeleerd" en "Kampioenenvoetbal moet niet gespeeld worden"


Foto: © photonews 02 december 2019 14:33

Beerschot scoorde tweemaal op het veld van Union en toch was het in de eerste plaats de eigen doelman die de pluimen op zijn hoed mocht steken. Een sterke Mike Vanhamel hield zijn ploeg meermaals recht. Vooral zijn redding vijf minuten voor tijd op een vrijschop van Casper Nielsen was straf.

Ondanks de numerieke  meerderheid had Beerschot na de pauze weinig controle. "Het was een heel bizarre tweede helft met weinig rust aan de bal bij ons. Ze waren heel snedig en gevaarlijk op counters en stilstaande fases. De hoekschopen vielen mee, die draaiden naar binnen. Dan wordt het redelijk simpel."

Al bij al een tricky wedstrijd voor mij - Mike Vanhamel

Er waren wel lastigere tussenkomsten bij ook. "Die vrije trap op het einde was wel goed getrapt en in de eerste minuut van de tweede helft was er een vrije trap tegen de grond. Dat was ook moeilijk. Al bij al een tricky wedstrijd voor mij."

Tegen Lokeren slikte Vanhamel in extremis nog een doelpunt na standaardsituatie. Toen Nielsen van ver net onder lat knalde, was het dus reppen om er deze keer zeker bij te geraken. "Die van Beridze is net iets scherper en gaat via de paal binnen. Je moet de meeval hebben dat ie 10 à 15 centimeter lager of korter bij de hoek is. Jammer dat ik 'm vorige week niet pakte, maar langs de andere kant heb ik snel bijgeleerd."

Deze punten kunnen in eindafrekening het verschil maken - Mike Vanhamel

De recente uitslagen buitenshuis zijn wel indrukwekkend. "Ik denk dat er weinig ploegen gaan winnen in Leuven en bij Union. Dit zijn punten die we in de eerste periode niet hebben gepakt, da's duidelijk. Deze kunnen in de eindafrekening het verschil maken, als we ook thuis punten halen." Al was er nog geen kampioenenvoetbal bij. "Kampioenenvoetbal moet niet gespeeld worden op dit moment." 

1e klasse B \\ Union SG \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.