'Dieu' laat weer maar eens van zich horen - opnieuw met de voeten en sinds lang nog eens voor de pers: "Ik wil alles spelen"

07 december 2019 05:45

De jaren lijken geen vat te krijgen op een ontketende Dieumerci Mbokani. Beker, Europa en competitie samen zit hij al aan achttien goals. En, niet te vergeten, ook al een pak assists. Vrijdagavond schotelde hij zijn maatje Didier Lamkel Zé twee goals voor.

Hoe meer hij scoort, hoe minder hij met de pers praat, zo lijkt het wel. Na de match duikt hij meteen de jacuzzi in of laat hij zich door de medische staf behandelen, maar na de 0-4 op Waasland-Beveren maakte hij enkele minuutjes vrij. “We zijn hier gekomen voor de drie punten, dat is het belangrijkste. Het is leuk dat we er dan ook nog eens vier konden scoren.” Oei, toch niet alleen maar clichés?

Nee, hoor. Zo gaf hij toe dat hij toch met die statistieken bezig is. “Dit waren niet de eerste assists die ik dit seizoen gaf. De connectie met Didier? Mijn kleine broer? We spelen nu al bijna twee seizoenen samen en ik weet hoe en waar hij gaat lopen. Zowel op en naast het veld zit het gewoon goed tussen ons.”

Niet vergeten, Mbokani is al 34 jaar en speelde dinsdag nog 120 minuten tegen Genk. “Uiteraard is het vermoeiend, maar ik heb geen keuze. Ik wil gewoon alles spelen en met mijn ervaring weet ik hoe ik daar mee om moet gaan”.

Verschil met vorig jaar

Na zijn penaltymisser tegen KV Mechelen scoorde hij de beslissende strafschop tegen Genk en tekende bij voor de 0-3 tegen W-B vanop de stip. “Ik twijfel niet. Ook al stond het vandaag al 0-2, ik wou die strafschop graag nemen”, aldus de spits die aardig op weg is naar twintig competitiegoals. “Ik wil gewoon blijven doorgaan zoals ik  bezig ben en ik hoop dat ik er dan meer dan twintig zal maken.”

Ook al is hij een jaartje ouder dan vorig jaar, zijn statistieken zijn wel veel beter. Daar heeft hij wel een verklaring voor. “Nu heb ik de voorbereiding meegedaan en voel ik me 100%, terwijl ik vorig seizoen enkele maanden gemist heb. Voetbal speel je toch vooral in het hoofd”, besloot de Congolese sluipschutter.

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.