Eric Van Meir ziet Waasland-Beveren als voornaamste degradatiekandidaat: "Zoiets is echt geen goed teken"

09 december 2019 19:14

Ondertussen zijn we 18 speeldagen ver in de reguliere competitie. Met name de degradatiestrijd bijft heel interessant om volgende de komende weken. Wie heeft de beste papieren? We vroegen het aan analist Eric Van Meir.

"Het zal gaan tussen drie ploegen: Cercle Brugge, Waasland-Beveren en KV Oostende. Zoals elk jaar zal Eupen ook dit jaar zich wel redden", aldus Van Meir.

KV Oostende

KV Oostende verloor zondagavond met het kleinste verschil in Eupen. Zo bleven de troepen van Ingebrigtsen met lege handen achter na de verste verplaatsing van het seizoen.

"Oostende leek moed te hebben gevat na de knappe zege tegen Anderlecht. Tegen Eupen viel daar weinig van te merken en kenden ze een serieuze terugval. Het is duidelijk dat KV Oostende naast financiële ook sportieve problemen heeft."

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren kreeg vrijdag in eigen huis een zware 0-4 aangesmeerd. "Dat zijn inderdaad zware cijfers, maar Waasland-Beveren had de pech dat ze op een heel gretig en sterk Antwerp botsten."

"Ik vind het veel zorgwekkender dat er 4 à 5 spelers te laat komen voor een meeting ter voorbereiding van een wedstrijd. Dat kan en mag niet gebeuren, file of geen file. Ik kan me voorstellen dat Arnauld Mercier daar gek van wordt!"

Cercle Brugge

Cercle Brugge verloor in eigen huis met 1-2 van Racing Genk. Eens te meer speelde de ploeg van Storck niet onaardig, maar werd het niet beloond.

"Hoewel Cercle momenteel laatste staat, zie ik het niet zo somber in voor hen. Ze spelen bij vlagen heel goed voetbal en gaan in stijgende lijn, al moeten er uiteraard wel punten geoogst worden. Laat puntenverlies zoals tegen Standard kan heel duur worden, maar ze hebben kwaliteit in het elftal."

Prognose

"Sowieso worden de onderlinge confrontaties van cruciaal belang. Wie daar de punten pakt, doet gouden zaken. Als ik op dit moment zou moeten voorspellen wie degradeert, zou ik nipt voor Waasland-Beveren kiezen. Ik geef hen 40% kans om te degraderen, tegenover 30% voor zowel Oostende als Cercle."

{INSERT_RANKING}

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.