Een met-rood-aangestipte wedstrijd voor Freddie Ljunberg? "Standard is aangenaam om te bekijken!"

12 december 2019 06:41

Na het ontslag van Unaï Emery nam de oud-middenvelder van Arsenal, Freddie Ljunberg ad interim over. Als hij graag aanblijft als coach, zal hij de overwinningen snel aan elkaar moeten rijgen.

Freddie Ljunberg (41) arriveerde woensdagavond goedgehumeurd op Sclessin voor de persconferentie. Zelfs de vragen over zijn toekomst deden hem niet stoppen met lachen. Ook niet wanneer de naam Carlo Ancelotti op het toneel kwam.

"De media spreekt me er veel over aan, maar ik concentreer me op mijn job. Ik wil winnen en goed voetbal brengen. De directie beslist, maar we hebben nog niet samengezeten. Ik werk van dag naar dag in deze fantastische club."

Roteren zal de boodschap worden

Weinige mensen liggen ook wakker van de wedstrijd tegen Standard; er zou namelijk een mirakel moeten gebeuren, mocht Arsenal nog derde worden. Zondag wacht ook Manchester City in de vaderlandse competitie. "Maar Standard is ook een belangrijke wedstrijd. Standard moet winnen, dus zij zullen ongetwijfeld druk zetten. We spelen veel wedstrijden in december dus we zullen ook moeten roteren. Maar we respecteren Standard. We willen de wedstrijd niet aanvatten zonder doel."

De Rouches zullen proberen om hun zwaar verlies (4-0) in het Emirates te vergeten. Een plek waar al vele clubs gesneuveld zijn. "Standard is een bekende club in Europa. Ik heb de match in oktober al gevolgd, en ik genoot er ook van om hen te analyseren. Ik hou van hoe zij het spel aanpakken; met een zeker plan staan ze te voetballen. Ze hebben ook een goede coach."

Jordan Horwood

Europa League \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.