Rondje Europa League: Dendoncker aan het kanon, Manchester United haalt uit en Proto onderuit in Frankrijk

12 december 2019 22:55

KAA Gent pakte vanavond de groepswinst, terwijl Standard in extremis een absolute stunt én de overwintering uit handen liet glippen. Maar hoe verliepen de andere wedstrijden in de Europa League? Een overzicht.

LASK Linz 3 - 0 Sporting CP

LASK won thuis overtuigend van Sporting Clube de Portugal. De Oostenrijkers - door Club Brugge uit de Champions League gehouden - pakken op die manier de groepswinst.

Stade Rennes 2 - 0 SS Lazio

Silvio Proto kon niet verhinderen dat de Romeinen verloren in Frankrijk. Lazio stelde teleur in deze editie van de Europa League en eindigt derde in de groep. Einde Europees avontuur.

FC Porto 3 - 2 Feyenoord

De eindstand stond na amper een halfuur voetballen al op het scorebord. Door de overwinning gaat Porto - samen met Rangers - door naar de volgende ronde. Voor Feyenoord en Young Boys is het over.

Wolverhampton Wanderers 4 - 0 Besiktas JK

Wolves won overtuigend van Besiktas en verzekerde zich op die manier van Europese overwintering. Leuk extraatje: Leander Dendoncker nam de 3-0 voor zijn rekening. 

Manchester United 4 - 0 AZ Alkmaar

The Red Devils hadden vanavond geen enkele moeite met AZ. Beide teams gaan door naar de volgende ronde. Toch extra pijnlijk voor Antwerp FC, dat nipt de duimen moest leggen voor de Nederlanders in de laatste kwalificatieronde.

Overige wedstrijden:

APOEL Nicosia 1 - 0 FC Sevilla
Qarabag FK 1 - 1 F91 Dudelange
Dinamo Kiev 1 - 1 Lugano
FC Kopenhagen 0 - 1 Malmö FF
FC Basel 2 - 0 Trabzonspor
Getafe 3 - 0 Krasnodar
PSV 1 - 1 Rosenborg
CFR Cluj 2 - 0 Celtic
Eintracht Frankfurt 2 - 3 Vitoria

Rangers FC 1 - 1 Young Boys
RCD Espanyol 0 - 1 CSKA Moskou
Ludogorets 1 - 1 Ferencvaros
VfL Wolfsburg 1 - 0 St. Etienne
Borussia Mönchengladbach 1 - 2 Basaksehir
AS Roma 2 - 2 Wolfsberger AC
Slovan Bratislava  2 - 4 SC Braga
Partizan Belgrado 4 - 1 FC Astana

 

Redactie

Europa League \\ Feyenoord \\ AZ Alkmaar \\ Manchester United \\ Rennes \\ Lazio \\ Besiktas \\ FC Porto \\ Sporting Lissabon \\ Wolverhampton \\ LASK Linz
 
 
Reacties.