Espanyol mag zien aan grote boete verwachten na gezangen over Shakira en zoon Piqué


Foto: © photonews 05 januari 2020 21:50

De Spaanse voetbalbond heeft na de derby tussen Espanyol en Barcelona beslist om de thuisploeg een boete op te leggen. Die beslissing kwam er nadat de fans van Espanyol Gerard Piqué viseerden.

De Chinese international zorgde voor de late gelijkmaker voor thuisploeg Espanyol in de derby tegen Barcelona. Maar een late gelijkmaker was niet het gespreksonderwerp achteraf. Enkele fans van Espanyol zongen Barça-verdediger Piqué toe. Beide coaches hadden voor de wedstrijd nochtans opgeroepen om met respect te supporteren.

De 32-jarige Piqué maakte de ref duidelijk dat er dingen werden geroepen over zijn zoon en vrouw Shakira. Toch besloot scheidsrechter Carlos del Cerro Grande het niet op te nemen in zijn verslag. Maar Mundo Deportivo meldde zondag dat La Liga en de Spaanse voetbalbond RFEF zich bewust waren van de incidenten. 

Volgende week zullen beide partijen een statement stellen en de club een boete opleggen voor de gezangen van de supporters. De Spaanse international was eerder al het onderwerp van gezangen aan zijn adres tegen Espanyol. De club kreeg in 2016 ook al een boete van 24.000 euro voor soortgelijke incidenten.

Primera Division \\ Barcelona \\ Espanyol Barcelona
 
 
 
Reacties.