Verlaat Ashley Young Manchester United na 9 jaar trouwe dienst? Verdediger heeft een zeer opvallende statistiek

10 januari 2020 20:14

Ashley Young lijkt te vertrekken bij Manchester United. Inter zou veel interesse hebben in de verdediger en Young zou zelf ook wel oren hebben naar een transfer. Manchester United wilde hem een nieuw contract aanbieden, maar Young heeft het geweigerd.

Het contract van Young loopt af aan het einde van het seizoen en als Manchester United nog geld aan hem wil verdienden, moet hij deze mercato vertrekken. Antonio Conte zou een grote fan zijn en na een telefoontje van Lukaku zou Young een overstap wel zien zitten.

Toch wil Manchester United hem niet laten gaan. Er zijn veel geblesseerden en volgens Solskjaer kunnen ze Young nog goed gebruiken. Hij is ook de kapitein en hij heeft een belangrijke taak in de kleedkamer. Ze hebben hem dan ook een nieuw contract aangeboden, maar Young zou het geweigerd hebben. 

Als Young effectiet vertrekt, verlaat hij Manchester United na 9 jaren trouwe dienst. Hij was één van de enige spelers in deze selectie die nog met Sir Alex Ferguson heeft samengewerkt. De verdediger heeft ook een zeer opvallende statistiek.

Zo heeft Young de voorbije 9 op alle posities gespeeld, behalve als keeper. Hieronder vindt u een overzicht zijn wedstrijden. Als hij vertrekt, laat Manchester United dus één van zijn meest polyvalente spelers gaan. 

Verschillende posities

73 matchen - links middenveld

55 matchen- rechtsback

54 matchen - linksback

34 matchen - links aanval

22 matchen - rechts middenveld

5 matchen - rechts aanval

3 matchen - spits

2 matchen - centrale middenvelder

1 match - centrale verdediger

Nils Wens

Premier League \\ Serie A \\ Manchester United \\ Inter Milaan \\ Atalanta
 
 
Reacties.