Ook online FIFA-toernooien worden stilgelegd

16 maart 2020 15:21

Het coronavirus bedreigt niet alleen de voortzetting van de nationale voetbalcompetities, ook de esports komen in het gevaar. De Belgische Proximus ePro League wordt namelijk uitgesteld vanwege het coronavirus.

FIFA en spelontwikkelaar EA Sports kwamen met het statement dat elk officieel toernooi of competitie stopgezet moet worden vanwege het coronavirus. Normaal gezien moesten de play-offs beginnen met STVV, Racing Genk, Club Brugge, Charleroi, Standard en Zulte Waregem maar dat zal even moeten wachten.

Online live wedstrijden trekken steeds meer en meer mensen naar de arena, waardoor ze bij EA Sports geen risico willen lopen met het coronavirus. 

Online wedstrijden heben het voordeel dat je die ook van thuis kan spelen, maar dat risico willen ze bij EA Sports niet nemen. Ook Hakim El Kaddouri, FIFA-coach en commentator van de ePro League vindt dat geen goed idee: "Dat zou een te groot risico zijn. In het buitenland wordt soms voor 75.000 euro gespeeld, stel je voor dat er dan iemand gewoon zijn internetkabel uittrekt."

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.