Toch nog promotiematch 1B? Leuvens burgemeester geeft duidelijk signaal: "Nee, die match kan niet gespeeld worden!"

13 mei 2020 07:16

Als de werkgroep van de Pro League nog een terugwedstrijd van de finale van 1B voorzien had, zullen ze best ook eens naar Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani bellen. Die boort hun die wedstrijd op Leuvens terrein alvast door de neus.

Ridouani blijft bij zijn standpunt van net voor de lockdown: geen wedstrijd, ook niet achter gesloten deuren voor OHL en Beerschot. “Het advies dat ik inwin bij de veiligheidsdiensten, geeft nog steeds dezelfde signalen”, zegt Ridouani in Het Nieuwsblad. “De wedstrijd is een risicomatch, die sowieso samenscholing zou aantrekken rond het stadion.

Charleroi en Standard hadden al geopperd om die te laten doorgaan om toch maar één promovendus te hebben. "Dat is te risicovol, zowel qua algemene veiligheid als in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Aangezien het oordeel van de veiligheidsdiensten daarin niet veranderd is, blijf ik ook nog steeds bij mijn standpunt dat een match achter gesloten deuren niet kan plaatsvinden. Aangezien er sowieso ook geen massa-evenementen mogen doorgaan tot eind augustus, kan die match dus niet gespeeld worden."

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.