Franse aanvaller veroorzaakt juridische strijd, maar tekent doodleuk contract bij Nantes

06 oktober 2020 19:46

Jean-Kévin Augustin heeft een contract ondertekend bij Nantes. Op zich geen speciaal nieuws, ware het niet dat Leeds en Leipzig al maanden een juridische strijd aangaan om de spits.

Niet dat beide clubs Augustin graag bij hun ploeg zien voetballen, want de twee strijden net om het omgekeerde. Leipzig eist een transfersom voor Augustin, Leeds wil die niet betalen.

Augustin, ooit een groot talent in de jeugd van PSG, tekende in 2017 een contract bij Leipzig. Na een goede start verdween hij naar de achtergrond en vorig seizoen werd hij verhuurd aan Leeds.

In het huurcontract met Leeds staat een verplichte aankoopclausule bij promotie voor 21 miljoen euro. Leeds promoveerde, maar de huurdeal met Augustin liep af op 30 juni. Leeds werd door corona pas enkele weken later kampioen. En dus weigert Leeds de transferclausule te betalen.

Augustin trekt er zich alleszins weinig van aan en tekende een contract voor twee seizoenen. Aangezien Augustin een transfervrije speler was, hebben enkele topclubs in België hier misschien wel liggen slapen.

Premier League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Leeds United \\ Nantes \\ RB Leipzig
 
 
 
Reacties.