Matig Westerlo moet blij zijn met puntendeling bij Lommel

17 oktober 2020 22:43

Lommel kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Westerlo. Op basis van een erg sterke eerste halfuur verdiende groen-wit de drie punten. Jonathan Hendrickx faalde vanop de strafschopstip. Westerlo kwam nooit in zijn spel en maakte nooit aanspraak op meer.

In een erg onderhoudende eerste helft nam Lommel meteen de wedstrijd in handen. Neven en Verschueren waren dicht bij een vroege openingstreffer, telkens na een indraaiende hoekschop. Dé kans voor een zeer dominant Lommel kwam er na dik twintig minuten voetballen, maar Jonathan Hendrickx mikte een strafschop hard op de dwarsligger.

Lommel bleef de wet dicteren, maar kon de meer dan 75% balbezit niet omzetten in doelpunten. En Westerlo? Dat liep achter de feiten aan, tot minuut 30. Het was niet toevallig Brüls die na een korte vrije trap de bal bezorgde aan Cicek, die aan de tweede paal maar binnen te duwen had.

De thuisploeg leek het noorden kwijt, en Brüls was na een persoonlijke actie nog erg dicht bij een dubbele voorsprong. Vlak voor rust kreeg Lommel dan toch waar het al geruime tijd recht op had. Het was Zaroury die een erg knappe voorzet van Ugalde listig in doel devieerde.

Beide ploegen lieten het tempo zakken in het eerste kwartier van de tweede helft. Iets voorbij het uur had Berke Ozer (niet voor het eerst) een knappe parade in huis op een knal van Moreno. Zaroury besloot wat later ruim voorlangs na een mooie dribbel.

Westerlo acteerde ook in de tweede helft matig. Pas tien minuten voor tijd was het de pas ingevallen Kurt Abrahams die Svedkauskas aan het werk kon zetten. In de slotminuut rolde Vetokele de rechterflank op. Diens harde voorzet werd door Neven weggewerkt, vlak voor de neus van Cicek. Aan de overzijde testte Moreno andermaal de vuisten van Ozer.

Zo eindigde deze partij op een 1-1 gelijkspel, waarbij Lommel toch met een wrange nasmaak achterbleef. Vooral het eerste halfuur speelde groen-wit erg dominant. Westerlo haalde op tien minuten na zijn gebruikelijke niveau niet en moet dan ook vrede nemen met deze puntendeling.