Betoog van De Bruyne kan op bijval rekenen van collega's: "Er zijn te veel wedstrijden om te recupereren"


Foto: © photonews 13 november 2020 10:13

Steeds meer voetballers vallen geblesseerd uit door het drukke speelschema en dat raakt een gevoelige snaar bij sommige spelers. Ze vinden dat de voetbalbonden te weinig luisteren naar hun mening. Dejan Lovren neemt het nu ook op voor zijn collega's.

Woensdag vielen er tijdens de interlandperiode weer twee grote namen uit. Joe Gomez (Liverpool) blesseerde zich op training bij de Engelsen, en Nathan Aké (Manchester City) werd bij Nederland al na zes minuten vervangen door Daley Blind. 

Via Twitter deelt Dejan Lovren een sneer uit naar critici die niet begrijpen dat voetballers hun schema niet kunnen bolwerken: "Er zijn te veel wedstrijden om te recupereren. We hebben geen vakantie of een degelijke voorbereiding gehad", concludeert de ex-verdediger van Liverpool. Daarnaast neemt hij het ook op voor alle trainers die al wekelang het probleem aankaarten, maar waar niemand naar wil luisteren. 

Verder verdedigt Lovren Real Madrid-speler Toni Kroos die eender de UEFA en FIFA bekritiseerde omdat ze enkel denken aan de eigenbelangen en niet aan die van de spelers. "Uiteindelijk zijn wij spelers gewoon marionetten van de UEFA", vertelde Kroos in de Duitse podcast Einfach mal Luppen. 

De Duitse international beweerde ook dat als er een vakbond voor spelers zou bestaan, er geen wedstrijden meer in de Nations League of Spaanse Supercups in Saudi Arabië gespeeld zouden worden. 

Eerder klaagde ook Rode Duivel Kevin De Bruyne het probleem van de overvolle kalender aan: "Ik maak me soms zorgen. Als ik tot het einde van het seizoen doorga, betekent dit dat ik twee jaar zonder pauze zal hebben gespeeld."

Primera Division \\ Champions League \\ Real Madrid \\ Oekraïne \\ Zweden \\ Kroatië \\ Duitsland \\ Zenit St Petersburg
 
 
 
Reacties.