Alle Belgische clubs Europees uitgeschakeld: "Je kunt je afvragen of onze competitie daardoor sterker is geworden"


Foto: © photonews 26 februari 2021 19:54

Het is geen maart en alle Belgische clubs zijn Europees uitgeschakeld. Geen goed nieuws dus en daar zoekt Franky Van der Elst redenen voor.

"Bij Club Brugge wist je op voorhand dat het niet makkelijk zou worden met die voorbereiding", zegt Franky Van der Elst bij Sporza. "Je zag duidelijk dat het na een uur moe werd en Dinamo Kiev het daarna overnam. Club had niet genoeg kwaliteit meer, ook niet om in te brengen, om de match weer in evenwicht te brengen."

Club Brugge kan hij verstaan, Antwerp helemaal niet. "Natuurlijk is dat ontgoochelend, maar ik ben ook heel erg ontgoocheld over de manier waarop Antwerp het heeft weggegeven. Het was echt schrijnend tegen de Rangers. Achterin was het gewoon slecht. Vooral Le Marchand, toch een winteraankoop, viel door de mand."

Ook het format van de competitie moet het ontgelden. "Maar dat al onze clubs er nu al uitliggen, spreekt natuurlijk niet in het voordeel van de Belgische competitie. Je kunt je vragen of onze competitie sterker is geworden door de play-offs. Ik ben persoonlijk geen voorstander van een BeNeLeague. Ik denk niet dat dat onze competitie per se sterker zal maken. Dat zal vooral komen, omdat het tv-geld de hoogte ingaat."

Europa League \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.