Opnieuw spanning in La Liga? Atlético Madrid ziet achtervolgers naderen na late gelijkmaker van Karim Benzema

07 maart 2021 18:22

Zondag stond de Madrileense derby op het programma. Atlético kon een belangrijke stap zetten naar het kampioenschap, maar de stadsrivaal kon zich met de drie punten opnieuw in de titelrace smijten.

Bij de thuisploeg keerde Yannick Carrasco terug in het elftal, bij de Koninklijke nog steeds geen Eden Hazard, uiteraard stond Thibaut Courtois tussen de palen.

Een snedige counter van Atlético Madrid zorgde na een kwartier voetballen voor het openingsdoelpunt. Marcos Llortente ontweek de sliding van een instormende Nacho. Met een gemeten balletje zette de Spanjaard Luis Suarez op weg naar de voorsprong. Ondertussen al zijn 17e doelpunt van het seizoen, Barcelona grijpt zich toch zichtbaar naar de haren…

Real Madrid probeerde wel te zoeken naar de gelijkmaker, maar dat gaf de thuisploeg ook de mogelijkheid om hun grootste troef boven te halen: de tegenaanval. De thuisploeg trok na een goede prestatie met een voorsprong de kleedkamers in, Real speelde een teleurstellende partij.

In de tweede helft nestelde Real zich op de helft van hun tegenstander en konden ze ook enkele keren dreigen. Toch bleven ze het lastig hebben met de vlijmscherpe counters, maar Zidane kon opnieuw rekenen op een ijzersterke Courtois. Hij voorkwam meermaals de dubbele acterstand.

Late gelijkmaker, duur puntenverlies

Ook aan de overkant hield doelman Oblak zijn elftal met enkele reddingen in het slot recht. Maar uiteindelijk kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte via een treffer van de terugkerende Karim Benzema.

Een mentale tik voor een toch goed voetballend Atlético Madrid. Plots slinkt de voorsprong van de leider tot amper drie punten op eerste achtervolger FC Barcelona.

Primera Division \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.