Dreigt zware sanctie voor Marseille? Mogelijk verbod op transfers voor twee transferperiodes

15 januari 2022 14:59

Er hangt Marseille een zware sanctie boven het hoofd.

De feiten gaan terug naar de zomer van 2020. Papa Gueye had een voorcontract getekend bij Watford 6 maanden voor het einde van zijn contract bij Ligue 2-ploeg Le Havre. Olympique Marseille kwam zich echter moeien en nam Gueye toch nog over.

Afgelopen week vertelde Senegalees bondscoach Aliou Cissé voor het treffen van Senegal en Guinee in de Africa Cup dat Gueye door de affaire geschorst is door de FIFA. "Ze hebben ons ingelicht dat het kwam door een transfer tussen Marseille en Watford. Zijn advocaat heeft ons ingelicht", klinkt het.

Maar daar zou het niet stoppen voor de FIFA. Naast de opgelegde vier maanden schorsing en de aan Watford te betalen schadevergoeding, wil de FIFA de Franse club verbieden om transfers te doen in de twee komende transferperiodes. Marseille gaat tegen de uitspraak in beroep en hoopt snel op een definitief vonnis.

Watford laat in elk geval niet los. Ook de Premier League-club ging in beroep bij het TAS en wil een schadevergoeding van 10 miljoen euro, terwijl Marseille amper een kwart van dat bedrag aan Le Havre betaalde.

Jelle Heyman

Premier League \\ Ligue 1 \\ Marseille \\ Watford
 
 
Reacties.