Tweede nederlaag in enkele dagen tijd voor Ajax Amsterdam

18 september 2022 19:25

Na de nederlaag in de Champions League verloor Ajax nu ook in de Eredivisie. Het ging onderuit bij AZ.

AZ heeft tegen Ajax voor elke bal en elke meter terrein gevochten. Nochtans waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Daley Blind trapte een lange bal die door Kenneth Taylor mooi afgelegd werd voor Mahammed Kudus die mooi voorbij de AZ-doelman trapte.

AZ drong aan en kon nog voor de rust gigantisch veel druk ontwikkelen. Mees De Wit zorgde voor de gelijkmaker. In de zesde minuut van de blessuretijd van de eerste helft schoot Odgaard op aangeven van Hatzidiakos de 2-1 binnen.

Na de koffie presteerde Ajax ondermaats om nog op iets aanspraak te maken. AZ hield zich vechtend overeind, maar pakte wel de zege. PSV wordt op basis van doelsaldo leider in de Eredivisie. AZ staat op een derde plaats.