Weinig vertrouwen in taskforce die op zoek moet naar opvolger Martinez: "Ze hebben niet de knowhow van Preud'homme"

09 december 2022 13:13

De voetbalbond zoekt naar een nieuwe bondscoach en technisch directeur.

Luis Enrique (52) werd na de WK-uitschakeling van Spanje tegen Marokko ontslagen bij Spanje en vervangen door beloftecoach Luis de la Fuente. Enrique was al trainer van Barcelona, Celta de Vigo en AS Roma. 

Volgens Bob Peeters moet de Belgische voetbalbond toch eens denken aan Enrique als opvolger voor Roberto Martinez. Een Spanjaard voor een Spanjaard dus? "Misschien moeten de Rode Duivels toch eens telefoneren naar hem", zei hij in Villa Sporza. 

Ook de naam van Louis van Gaal passeerde nog eens. "Dat hij zegt dat hij er over heeft nagedacht, zegt dat het in zijn hoofd speelt", zegt Peeters. Door het ontslag van Roberto Martinez moet de voetbalbond ook op zoek naar een nieuwe technische directeur. 

"Michel Preud'homme zou als technisch directeur aanzien hebben bij buitenlandse coaches. Dat zou ideaal zijn. Hij kent de KBVB goed en dan ligt de keuze bij hem. Er is nu een taskforce, maar met hun drieën (Bart Verhaeghe, Sven Jaecques en Pierre Locht) hebben ze niet de knowhow van Preud'homme", is Peeters stellig. 

Jeroen Deheegher

België \\ Spanje
 
 
Reacties.