Opvallende verklaring: "Daarom worden doelmannen alleen maar slechter"


Foto: © photonews 29 maart 2023 06:46

Nederland won maandag dan wel van Gibraltar, de prestatie van Oranje en de keuzes van Ronald Koeman konden op maar weinig begrip rekenen.

Nederland opende de kwalificatie voor het EK van volgend jaar met een stevige nederlaag op bezoek bij Frankrijk. Ook de 3-0-overwinning tegen voetbaldwerg Gibraltar kon niet veel Nederlanders overtuigen.

Ook columnist Willem Van Hanegem niet. Dat er voldoende kwaliteit is om de kwalificatie te halen, daar twijfelt hij niet aan, maar spelen voor de top zal er ook nu weer niet inzitten. Te beginnen met de Final Four van de Nations League binnen enkele maanden.

Van Hanegem ziet ook dat Nederland nood heeft aan een goede doelman, want die zijn er de laatste jaren niet meer geweest. Gelukkig lijkt Bart Verbruggen van Anderlecht wel een optie voor de nabije toekomst te zijn. Al is er volgens Van Hanegem een reden waarom er geen goede doelmannen meer zijn.

“Het wordt weer eens tijd dat er een topper tussen de palen komt bij Nederland. In mijn periode kon het nationale elftal kiezen uit acht goeie keepers. Ik heb soms het gevoel dat onze doelmannen sinds de invoering van keeperstrainers alleen maar slechter zijn geworden”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Bart Vandenbussche

Nederland
 
 
Reacties.