Met de grove borstel erdoor: dit is Pochettino van plan met Chelsea, wat met Lukaku?


Foto: © photonews 31 mei 2023 12:20

Om een rampseizoen als dit jaar te vermijden, wil kersvers Chelsea-coach Mauricio Pochettino deze zomer flink snoeien in de kern van de Londense topclub.

Volgens The Daily Mail zouden maar liefst 15 namen zouden mogen beschikken bij The Blues. Onder hen: Pierre-Emerick Aubameyang, Hakim Ziyech, Christian Pulisic, Edouard Mendy en Hudson-Odoi. Ook de toekomst van Kalidou Koulibaly, Cesar Azpilicueta en N’Golo Kante lijkt hoogst onzeker in Londen. Toch niet de minste namen...

Chelsea zou ongeveer 320 miljoen euro willen vrijmaken, geld dat Pochettino kan besteden om een nieuw team te vormen. Bovenaan op de lijst bij de Londenaars: Sporting-middenvelder Manuel Ugarte, Villa-doelman Emiliano Martinez en Napoli-spits Victor Osimhen.

Wat met Lukaku?

Rijst de vraag: waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku? De spits wordt momenteel uitgeleend aan Inter, maar die zouden niet happig zijn om de Belg definitief over te nemen. Chelsea, dat twintig spelers op uitleenbasis elders ziet spelen, wil haar politiek veranderen en zal in de toekomst aansturen op bij voorkeur definitieve verkopen. Zo wacht de Belgisch topschutter aller tijden een onzekere toekomst.

Hendrik Van Wonterghem

Premier League \\ Serie A \\ Chelsea \\ Aston Villa \\ Inter Milaan \\ Sporting Lissabon \\ Napoli
 
 
Reacties.