Drama voor Bordeaux: om déze reden gaat Franse club niet op

13 juni 2023 06:30

Bordeaux deed tot de laatste speeldag mee voor de promotie naar de Ligue 1, maar in die wedstrijd liep het helemaal mis.

De wedstrijd tussen Girondins de Bordeaux en Rodez AF op de laatste speeldag in de Ligue 2 werd gestaakt nadat een fan een speler had aangevallen. Die liep het veld op om doelpuntenmaker Lucas Buades tegen de grond te duwen.

Bordeaux stond op dat moment 0-1 in het krijt tegen Rodez. Als het beter deed dan concurrent Metz, ging het opnieuw op naar de Ligue 1.

De Zuid-Franse club moet zich nu echter geen illusies meer maken. De Franse voetbalbond besliste vandaag dat de drie punten naar Rodez gaan. Zo eindigt Bordeaux, dat met 69 punten op de derde plek staat, op drie punten van Metz. Geen promotie dus voor Les Girondins, die bovendien één punt aftrek krijgen voor volgend seizoen. De eerste twee clubs gaan op naar de Franse hoogste voetbalklasse.

In een reactie op Twitter laat Bordeaux weten de beslissing onacceptabel te vinden. "De tuchtcommissie heeft een onbegrijpelijke en onevenredige beslissing genomen."

Voor Rodez betekent dit wel goed nieuws: door de overwinning tegen Bordeaux hebben zij zich verzekerd voor het behoud in Ligue 2.

Hendrik Van Wonterghem

Bordeaux \\ Metz \\ Rodez
 
 
Reacties.