Nog geen enkele keer opgeroepen door Tedesco ondanks topprestaties: "Toch droom ik van het EK"


Foto: © photonews 13 oktober 2023 09:30

Domenico Tedesco roept steevast vier doelmannen op. Die kon hij deze keer ook gebruiken na het afzeggen van Koen Casteels. Opmerkelijk daarbij is dat hij nog geen enkele keer Maarten Vandevoordt erbij haalde. Want die haalt toch een hoog niveau bij KRC Genk.

Vandevoordt moet nog altijd opdraven bij de Belgische beloften, al heeft hij daar naar eigen zeggen geen problemen mee. "Natuurlijk was het leuk geweest om een keertje die ervaring op te doen bij de eerste ploeg, daar kijk ik zeker naar uit. Maar ik vind het ook fijn om hier te keepen", legt hij uit in HBvL.

Ontgoocheling kwam er niet bij te zien. “Nee, want ik wist op voorhand dat ik geselecteerd zou worden bij de U21. Dat vind ik ook niet erg. Ik leer meer van hier te spelen, dan van bij de A-ploeg op de bank te zitten.”

In een wedstrijd tegen Malta?  “Ja, het zal normaal gezien een wedstrijd zijn met weinig werk. Maar die horen er ook bij, op elk niveau. Vaak zijn dat nog de moeilijkste, omdat je 90 minuten lang gefocust moet blijven.”

Maar uiteraard wil hij er liever vroeger dan later wel bij zijn. "Het EK van komende zomer? Ja, dat zou heel mooi zijn. Ik moet toegeven dat ik er ook van begin te dromen wanneer mensen daarover met me babbelen. Maar ik lig er niet wakker van. Ik ben nog jong en heb tijd."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ België \\ Malta
 
 
Reacties.