WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Drie concurrenten, speelsteden bekendgemaakt


Foto: © photonews 25 oktober 2023 22:15

Minister Ben Weyts gaf een jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. Al zijn er dus ook concurrenten.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen.

België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027. Er zijn officieel drie concurrenten.

Brazilië, Zuid-Afrika en VS/Mexico zijn de drie concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Ondertussen is de campagne om het WK naar ons land te halen officieel begonnen.

Er zou gespeeld worden in Charleroi (in het nieuwe nog te bouwen stadion van de Zebra's), Gent, Genk en Anderlecht. Het Koning Boudewijnstadion wordt inderdaad niet meegenomen in de zaak.

BNG2027

"Break new ground #BNG2027" is de naam van de campagne, uiteraard ook verwijzend naar Belgium, Netherlands en Germany - de drie landen waarin het WK 2027 zou moeten doorgaan. Voor de Flames zelf zou het een debuut zijn op een wereldkampioenschap.

Eerst proberen ze zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen via de Nations League, daarna is er de EK-kwalficatiecampagne voor het EK 2025.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.