Ferme domper voor de Red Flames U19


Foto: © Robert Absolonne Lardot 28 oktober 2023 15:45

De Belgian Red Flames U19 weten waar ze zich volgend seizoen mogen aan verwachten richting het EK. De eerste ronde is alvast in eigen land en de eerste match is achter de rug.

Ierland, Nederland en de Far Oer zitten in de groep van de jonge Flames, die in de top-3 van hun reeks moeten eindigen om de volgende kwalificatiereeks te behalen. Daarin kunnen ze dan strijden voor een EK-ticket.

Groepswinnaar worden heeft natuurlijk altijd een voordeel, omdat ze dan ook reekshoofd zijn bij de loting voor de tweede kwalificatieronde. En dus is het belangrijk om zoveel mogelijk goede resultaten neer te gaan zetten.

Domper tegen Nederland

Na een 2-0 zege tegen Ierland stond tegen Nederland de strijd om groepswinst op het programma. Daarin werd uiteindelijk met 1-3 onderuit gegaan.

Na acht minuten stond het al 0-2 via Tolhoek en Kroese. Die eerste zette na rust ook de eindcijfers op het bord, tussendoor had Jadoulle gemilderd.

Dinsdag spelen de Belgen nog tegen de Far Oer, om op zoek te gaan naar een tweede overwinning. Dat zou normaliter geen enkel probleem mogen zijn.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.