WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? "Zou de max zijn, maar we zijn er nog niet"


Foto: © photonews 21 december 2023 22:45

Minister Ben Weyts gaf een jaar geleden al aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. België is samen met Nederland en Duitsland in een bid verwikkeld, er zijn twee concurrenten.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027. 

Brazilië enerzijds en de VS/Mexico anderzijds zijn de concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Ondertussen is de campagne om het WK naar ons land te halen officieel begonnen. In het voorjaar van 2024 wete we wie het zal gaan halen. 

Sari Kees van OH Leuven kijkt alvast uit naar een eventueel WK in eigen land. "Voor eigen volk spelen zou de max zijn", klinkt het bij Sporza Daily. "Het zou een mooi doel zijn om naartoe te werken, maar we zijn er nog niet. Er kan nog veel gebeuren."

"Zeker als je ons vergelijkt met een topnatie als Engeland hebben wij nog veel nood aan ontwikkeling. Zij spelen al veel vroeger met volledige meisjesploegen", blijft de verdedigster van OH Leuven met de voetjes op de grond. De komende maanden zal er nog veel fuzz gemaakt worden rond het bid vermoeden we.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.