Hyperspanning in de groep van Ajax in Champions League voor vrouwen

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ondertussen ook volop bezig. En het leverde ook deze week een aantal interessante wedstrijden op. Ook op woensdag gingen we los met de vijfde speeldag van de groepsfase alweer.

Groep C

In groep C speelde groepsleider Ajax op bezoek bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaars hadden punten nodig om niet in de problemen te komen in hun groep en trokken dan ook meteen ten strijde in eigen huis tegen de Nederlanders.

Katoto maakte er na vijf minuten al 1-0 van, halfweg de eerste helft zorgde ze zelfs al voor een dubbele voorsprong. Leuchter maakte er snel 2-1 van, maar nog voor de pauze was het via Geyoro alweer 3-1. Daarmee gingen we naar de koffie, na de rust werd er dan weer niet meer gescoord. Ajax doet een slechte zaak, PSG neemt bovenaan over.

Geen winnaar in Rome

De andere wedstrijd in de groep was een treffen tussen AS Roma en Bayern München. Het venijn zat in de staart in deze topwedstrijd. Giacinti zorgde in de eerste helft voor de 1-0, de gelijkmaker viel pas in minuut 87 via Schüller.

Nog was het niet gedaan, want in de toegevoegde tijd was er eerst opnieuw een Romeinse voorsprong via Giugliano, maar opnieuw Schüller zorgde nog voor de 2-2. Daarmee schieten beide ploegen wel weinig op, de laatste speeldag is alles nog mogelijk.