RSCA Women pakte uit met grote comeback: "Ontlading heel groot, opnieuw de honger gezien die nodig is om voor de prijzen te spelen"

25 januari 2024 18:30

In de Super League werd er twee weken geleden een pittig duel uitgevochten tussen KRC Genk en RSC Anderlecht onder meer. En het leverde ook heel wat doelpunten op.

De KRC Genk Ladies wilden in eigen huis maar wat graag uitpakken met een stunt tegen RSC Anderlecht. Lange tijd leek dat te lukken, tot Sakina Ouzraoui Diki, Silke Vanwynsberghe en Amélie Delabre een 3-1 achterstand nog omzetten in een 3-4 overwinning voor Anderlecht.

Grote ontlading bij Anderlecht na zege in Genk

En dus waren ze bij paars-wit bijzonder blij, het delirium nabij zelfs. "De ontlading is groot, want dit is een belangrijke overwinning", aldus Dave Mattheus achteraf bij DAZN. "Om dit op Genk te presteren vanuit de situatie waarin we ons brachten? Dat moet een mentale boost geven."

De coach van Anderlecht had duidelijke woorden in petto: "In de tweede helft heb ik terug de honger gezien die nodig is bij deze club om echt mee te kunnen spelen om de prijzen." Zaterdag 27 januari om 13.30 uur is er de topper op bezoek bij OH Leuven voor Anderlecht. Dan kunnen ze de kloof van zeven punten proberen verkleinen.

Bart Vandenbussche

Anderlecht \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.