Geen leuke middag voor Vincent Kompany: Burnley bijna zeker van degradatie

04 mei 2024 18:30

In de Premier League was het geen leuke middag voor Burnley. Er werd zelf zwaar verloren en Forest pakte de drie punten.

De degradatie komt nu wel heel erg dichtbij voor Vincent Kompany. Burnley verloor in eigen huis met duidelijke 1-4-cijfers van Newcastle.

Bij de rust stond Burnley al drie doelpunten in het krijt. Tien minuten na de pauze was de partij helemaal voorbij toen het 0-4 werd. De eerredder van O'Shea kwam er drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd.

Op hetzelfde moment speelde Nottingham Forest op bezoek bij hekkensluiter Sheffield United. De thuisploeg kwam op voorsprong vanop de stip, maar nog voor het half uur stonden de bordjes weer in evenwicht.

Na de rust stelde Forest snel orde op zaken. Yates zorgde voor de 1-2, Hudson-Odoi maakte er met zijn tweede doelpunt van de middag 1-3 van. Dat was ook de eindstand.

In de stand loopt het verschil tussen Burnley en de veilige plek van Forest op tot 5 punten, met nog slechts twee wedstrijden op het programma.

Op de volgende speeldag gaat Burnley op bezoek bij Tottenham, Forest speelt in eigen huis tegen Chelsea. Burnley moet winnen om nog een kans te maken. Op de slotspeeldag staan Burnley en Forest nog tegenover elkaar.