Bizar einde van vrouwencompetitie: match moest integraal worden gespeeld na doodsbedreigingen aan ref, maar ...

06 mei 2024 21:10

In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal zijn alle prijswinnaars gekend. In Tweede National A won Bredene met overmacht de competitie. De competitie heeft wel een vreemd slot gekend, want de laatste wedstrijd kwam er uiteindelijk niet.

De match tussen de RWDM Girls en Mazenzele Opwijk werd eind april gestaakt. De scheidsrechter van dienst voelde zich onveilig en had dus geen enkele andere keuze dan de wedstrijd stop te leggen. Wat er met de match gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Bizarre situatie

Tien minuten voor tijd was het 0-1 voor Mazenzele Opwijk. Een supporter van RWDM riep toen vreselijke dingen naar de ref. Dat getuigt de (afscheidnemende) coach van Mazenzele Opwijk. "Toen RWDM aftrapte, schreeuwde een thuissupporter dat de scheidsrechter moest opletten als hij nog levend naar huis wilde."

"De ref voelde zich bedreigd door het geschreeuw van die fan en besloot de wedstrijd te staken. Ik kan de angst van zo’n jonge ref wel begrijpen. Hij staat er ook wel alleen voor, hè.", aldus coach Kjell Baeyens toen in Het Nieuwsblad.

Forfaitnederlaag voor Mazenzele-Opwijk

In eerste instantie leek er een forfaitnederlaag voor de RWDM GIrls te komen, maar de Brusselaars gingen in beroep tegen die beslissing. En uiteindelijk kregen ze gek genoeg gelijk - meer zelfs: ze kregen een flink voordeel.

De 0-1 voorsprong werd geschrapt, net als een rode kaart voor RWDM: de match moest volledig herspeeld worden. Daar heeft Mazenzele-Opwijk dan weer voor gepast. Ze reisden niet af naar Brussel en toonden zo een stil protest. RWDM en niet Herent wordt zo derde in de competitie.

Aernout Van Lindt

Eendracht Mazenzele \\ RWDM Girls
 
 
Reacties.