Lore Jacobs van Anderlecht speelster van de maand met sterke matchen in play-offs Super League


Foto: © photonews 08 mei 2024 19:10

In de Super League zijn we ondertussen alweer enkele speeldagen verder. En dus was het tijd om het bilan op te maken. Met een nieuwe speelster van de maand, deze keer van de maand april dus.

Net als vorige seizoenen gaat de Lotto Super League ook dit seizoen elke maand een speelster van de maand verkiezen. De nominaties voor de maand april zijn alvast bekend en alweer netjes verdeeld over vijf verschillende teams.

De voorbije maanden was Club Brugge meermaals aan het feest met Davinia Vanmechelen, Jorijn Covent en Rania Boutiebi, in november ging de prijs dan weer naar Standard waar Amber Barrett de prijs in ontvangst mocht nemen. In januari mochten Zulte Waregem en Imani Prez vieren.

In februari was het opnieuw raak voor Standard, want Mariam Abdulai Toloba troefde dan onder meer Amélie Delabre en Dilja Zomers af. Die laatste was er namens OH Leuven ook in de maand maart opnieuw bij, maar toen ging de prijs naar Anaïs Bey-Temsamani van Charleroi.

Anderlecht aan het feest

Club YLA kon niet op zoek gaan naar een vierde prijs dit seizoen, want er was ook deze keer niemand van Club YLA genomineerd. En dus kregen we een open strijd tussen vijf speelsters die van grote waarde waren in april bij hun respectievelijke teams.

Uiteindelijk was het Lore Jacobs die de prijs van de maand april wist te grijpen. Zij kreeg op training haar prijs van haar coach Dave Mattheus. Die zag er ook meteen een grote motivatie in om dit seizoen vol voor de titel te gaan.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.