Tragische dag voor het voetbal: Arsenal en Everton rouwen om ex-spits


Foto: © photonews 15 juni 2024 15:00

Arsenal heeft het overlijden van Kevin Campbell aangekondigd. De voormalige aanvaller van The Gunners is overleden na een kortstondige strijd tegen een ziekte. Het is op die manier een tragische dag voor het voetbal aan het worden.

15 juni is echt een trieste dag: na het onverwachte overlijden van Matija Sarkic, die vorige week nog schitterde tegen de Rode Duivels, hebben we ondertussen ook vernomen dat Kevin Campbell op 54-jarige leeftijd is overleden.

Campbell speelde van 1988 tot 1995 voor Arsenal en daarna van 1999 tot 2005 ook nog eens voor Everton. The Gunners kondigden het overlijden aan op hun sociale media en zijn duidelijk onder de indruk van het overlijden.

"We zijn kapot van het nieuws dat onze voormalige aanvaller Kevin Campbell is overleden na een korte ziekte. Kevin was geliefd bij iedereen in de club. Onze gedachten zijn bij zijn vrienden en familie in deze moeilijke tijden".

De 54-jarige Londenaar speelde maar liefst 210 wedstrijden voor Arsenal, scoorde 55 doelpunten en won het Engelse kampioenschap in 1991 en de Europa Cup II in 1994. Hij ging met pensioen in 2007 na een laatste seizoen bij Cardiff.

Everton is evenzeer aan het rouwen om het verlies van hun ex-speler. Ook wij willen van de gelegenheid gebruik maken om familie en vrienden van Kevin Campbell veel sterkte te wensen in moeilijke tijden. Rust in vrede, Kevin! 

Aernout Van Lindt

Premier League \\ Arsenal \\ Everton \\ --> EINDE CARRIERE
 
 
Reacties.