Brys is op zoek naar versterkingen: "De kern is gehalveerd"

26 mei 2016 13:15

Marc Brys is gearriveerd op het Kiel en KFCO Beerschot-Wilrijk zal het weten. De kersverse coach maakt zich klaar voor een nieuw hoofdstuk voor de club in de eerste amateurliga. Doelstelling? De play-offs, maar: "Met de huidige kern gaat dat niet lukken."

Het doel van KFCO Beerschot-Wilrijk is immers duidelijk: zo snel mogelijk promoveren naar de Jupiler Pro League. "Het bestuur is terecht ambitieus", vertelde Marc Brys aan Voetbalkrant. "De doelstelling voor komend seizoen is om bij de vier beste ploegen te eindigen en mee te strijden in de play-offs."

De ploeg is doorgelicht, nu nog de versterkingen -Marc Brys

"Een serieuze uitdaging", weet Brys. "Met de huidige kern zullen we moeilijk slagen. De ploeg werd afgelopen week doorgelicht. Het doel is om de kern af te slanken, zelfs te halveren. We hebben ons georiënteerd en bekijken nu op welke posities we versterking nodig hebben."

Grote kuis

Zoals wij al eerder hadden vermeld, kregen eerder deze week maar liefst vijf pionnen te horen dat er voor hen geen toekomst meer is op het Kiel. Anthony Portier, Ratko Vansimpsen en aanvoerder Hannes Meeus beschikken over een aflopend contract dat niet wordt verlengd en ook voor Davy De Beule en Antonio Muñoz Herrera is het verhaal bij de Mannekens afgelopen.

Messoudi

Wie er naar het Kiel wordt gehaald als versterking wil de coach nog niet kwijt. In de wandelgangen gonst het alvast van de geruchten dat Mo Messoudi op een terugkeer staat. "Daar is nog geen sprake van", liet de trainer echter weten.

Sean Raab

Beerschot
 
 
Reacties.