Hasi wordt niet ontslagen, maar vertrekt wel

26 mei 2016 05:31

Het was dinsdag bijltjesdag op Anderlecht. Herman Van Holsbeeck ontving iedereen van de technische staf persoonlijk op zijn bureau. Eén voor één kregen ze hun lot te horen. En dat was voor velen niet al te mooi. Besnik Hasi op kop, maar die heeft ook een dilemma.

Hasi wist al sinds maandag dat het verhaal voor hem ten einde is. Maar het zou niet om een ontslag gaan, wel wordt er 'gentlemen's agreement' gezocht waarin beide partijen zich kunnen vinden. Met andere woorden: Anderlecht en Hasi gaan niet als vijanden uit elkaar. De club heeft respect voor de veertien jaar van de trainer bij paars-wit en vice versa.

Ondertussen wordt de trainer al een tijdje aan Trabzonspor gelinkt, maar daarbij is er een kink in de kabel gekomen. De vrouw van Hasi en zijn kinderen hebben geen zin in een verhuis naar Turkije. Ze hebben trouwens weinig zin in een verhuis 'tout court'. Daarom zit een (ver) buitenlands avontuur er ook niet direct aan te komen. Hasi zou ook opties in België of dichtbij hebben.

De rest van bijltjesdag

Voor wie het verhaal ook eindigt: T2 Geert Emmerechts en video-analist Bart Meert. De twee kregen te horen dat de club niet langer met hen doorgaat. Voor Mo Ouahbi wordt er een oplossing gezocht. Mogelijk trekt hij terug naar de jeugd. Max de Jong kreeg dan weer te horen dat hij mag blijven, maar wel aan een verminderd contract. Of hij daarin meegaat, is nog niet duidelijk. En ook de medische staf zal er straks heel anders uitzien.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.