Ziet Club Brugge jong talent vertrekken? "Als hij blijft, dan zal ik toch twee keer moeten nadenken over mijn situatie"

31 mei 2016 16:14

Club Brugge kroonde zich enkele weken geleden tot kampioen van België en daardoor is blauw-zwart ook al zeker van een deelname aan de groepsfase van de Champions League. Dat houdt in dat sommige sterkhouders niet meteen 'neen' zeggen tegen een verlengd verblijf op Jan Breydel.

Thomas Meunier is één van die jongens. De rechtsachter liet doorheen het seizoen meer dan één keer optekenen dat hij hoopte om komende zomer Club te verlaten en een stap hogerop te zetten.

Meunier wil blijven, wat met Cools?

Maar… Vlak na het behalen van de titel hintte Meunier dan plots weer op een verlengd verblijf in België. “We moeten onze groep samenhouden en ik ben nog steeds een speler van Club Brugge. Deze ploeg speelt Champions League met mij”, klonk het duidelijk. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Davy De fauw keerde enkele dagen geleden terug naar Zulte Waregem, maar als Meunier bij de kampioen blijft, dan wil dat zeggen dat de jonge Dion Cools (19) ook volgend seizoen niet erg veel kansen zal krijgen.

Twee keer nadenken over situatie

De ambitieuze rechtsachter maakte er nooit een geheim van dat hij zich volgend seizoen écht wilde doorzetten bij blauw-zwart, maar mogelijk worden zijn plannen nu gedwarsboomd. “Als Thomas blijft, dan zal ik toch twee keer moeten nadenken over mijn situatie” gaf Cools toe in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Voorlopig geniet ik echter nog van de titel in mijn eerste jaar met Club Brugge. Het was absoluut een geweldig jaar, ook al was mijn aandeel in het kampioenschap heel klein. Maar ik ben blij met de speelminuten die ik van Michel Preud’homme heb gekregen. Ik heb mijn kans toen (in het begin van het seizoen, nvdr.) ook gegrepen, denk ik.”

Hoe ziet het bestuur van Club Brugge de zaken?

Bij Club Brugge weten ze natuurlijk wat Cools in zijn mars heeft. De ex-speler van OH Leuven bewees meer dan één keer dat hij een moderne rechtsback is en dat hij het in zich heeft om door te breken bij blauw-zwart. Maar kan blauw-zwart Cools verleiden om in Brugge te blijven als Meunier blijft?

Een rotatiesysteem kan een troef zijn die het bestuur gaat uitspelen. Al zou een uitleenbeurt aan een andere eersteklasser waar Cools vaker aan spelen kan toekomen, ook geen slecht idee zijn. Wat de beste oplossing is, zal de komende weken moeten blijken.

Timothy Collard

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.